Thuis ontspannen

... eigenlijk heel natuurlijk!

Wegens onze collectieve gezondheid zitten we wat meer binnen vandaag de dag... Maar wist je dat je thuis júist goed met je gezondheid bezig kan zijn. Ik geef jullie graag alvast wat tips.

Wil je graag een advies op maat?

Neem contact op

Tips voor een gezond thuisverblijf

Ayurveda - Yoga - Massage

Voeding

Al in het klassiek Griekenland beschouwde Hippocrates voeding als een primair instrument van artsen. In de ‘eed van Hippocrates’ die artsen afleggen, spelen dieetmaatregelen een centrale rol. Zoals in de volksmond gezegd wordt: laat voeding uw medicijn zijn! Ayurveda kan ons dit laten ervaren door middel van de zes smaken: zoet, zout, zuur, bitter, wrang en scherp. Iedere smaak heeft namelijk een bepaald effect op het lichaam en de geest. Zo werkt zoet bijvoorbeeld opbouwend. Je wordt er rustiger én sterker van. Het is een mooie uitdaging om al deze smaken te integreren in je maaltijden. Benieuwd hoe? Houd onze sociale media in de gaten!

Beweging

Bewegen is goed voor lichaam en geest, want het draagt bij aan een goede balans in ons systeem. Ieder mens is echter anders en zo worden er vanuit Ayurveda natuurlijk ook verschillende beweegadviezen gegeven. Zo kan je nu lekker thuis aan rustgevende yoga te doen. Alle tijd om tot rust te komen. Gaat dit toch wel vervelen? Dan ga je voor pít! Tip: zet die doos papieren zakdoekjes boven aan de trap! Ren een paar keer per dag te trap op voor je tissue. Mocht je het liever samen doen? Vraag dan naar onze online yogalessen.

Je hoofd leegmaken

Leuk he… het idee om je hoofd leeg te maken! Want wanneer je continue rondloopt met een hoofd vol met allerlei gedachten(spinsels), dan kan je daar heel moe van worden. Het genereren van gedachten kost jouw brein best wat energie en wanneer er teveel zijn die je niet goed onder controle kan krijgen, dan spreken wij over stress. Stress vraagt om de tegenpool: relaxatie oftewel ontspanning. Wist je dat veel mensen rustig worden van het geluid van regen? Of van vogeltjes? Mocht de zon dan toch schijnen, zet dan een headset op en luister mee naar een heerlijke regenbui of een levendig bos.

Een stilte/lawaai-balans

Al onze zintuigen hebben wij nodig om het leven te kunnen omarmen. Daarom zoeken we ook van alles op: van geluiden, tot smaken en aanrakingen. Dag in, dag uit zijn we onze zintuigen aan het prikkelen omdat we ons willen kunnen verbinden met zaken en mensen. En ineens kan dit niet meer… of wel? Behoefte aan een feestje? Start een video-chat met je vrienden en zet de radio luid! Behoefte aan wat stilte? Zet een kop thee en lees een goed boek. Mijn tip: stil je sociale honger met collectief/sociaal plezier, al is het tijdelijk op afstand.

Er zijn veel manieren om jezelf een gezondheids-boost te geven tijdens je thuisverblijf.

Neem contact op, dan werken we samen aan een persoonlijke health-plan.

Online Yoga-lessen

Blijf thuis doorwerken aan een bewegelijk en vitaal lichaam

Online Yoga

Vanaf zondag 29 maart bieden wij iedere dag een aantal online yogalessen aan. Zo is er altijd wel eentje die in jouw schema past. De diverse lessen bestaan uit speciale ochtend/middag en –avond oefeningen. Persoonlijke ondersteuning voor, tijdens én na de les zal zorgen dat iedereen comfortabel mee kan volgen.

Tijd-schema

9.30-10.30u
13.30-14.30u
16.30-17.30u
20.30-21.30u

Hoe doe ik mee?

Stuur mij een mail of een berichtje via Facebook-messenger en geef aan op welke dag en welk tijdstip je graag mee wilt doen. Stuur hierbij zeker jouw email adres en telefoonnummer mee. Ik stuur jou voorafgaande aan de les informatie over hoe je kan inloggen in de les en een betalingsverzoekje voor 5€ per les.

Contact

Wil je meer informatie over Devina Praktijk of wil je eens een online-afspraak maken over jouw persoonlijke aanpak? Dan kan dat via:

Telefoon

+31 (0)6 57 05 57 81

Vind ons ook op